Aláíráskor felhasználónevet és jelszót kér az e-Szignó a btsa.e-szigno.hu kiszolgálóhoz

Időbélyeggel ellátott aláírás készítésekor, ha a szolgáltatást felhasználónév-jelszó párossal éri el, az időbélyeg lekéréséhez azonosító adatokra van szükség. Az e-Szignó program beállítástól függően általában az alábbi ablakot jeleníti meg ezeknek az adatoknak a beviteléhez:

A szükséges adatokat a kártya átvételekor kapott "Kártyaátvételi nyilatkozat" vagy "Aláíróeszköz átvételi nyilatkozat" nevű dokumentumon találja meg, a felhasználónév egy pontokkal elválasztott számsor, a jelszó pedig egy számokat és betűket tartalmazó karaktersorozat.

Amennyiben a megadott azonosító adatokat a program nem fogadja el, újra megjeleníti a jelszóbekérő ablakot, majd 2 sikertelen próbálkozás után "Hiba az időbélyeg beillesztésénél" hibaüzenetet ad.

A jelszót a jelenlegi jelszó ismeretében az alábbi oldalon tudja megváltoztatni:

Időbélyegzés jelszóváltoztatás

Amennyiben elfelejtette a felhasználónevét vagy a jelszavát az időbélyeg szolgáltatásunkhoz és rendelkezik autentikációs tanúsítvánnyal weboldalunk segítségével visszaállíthatja azt. 

1: Kattintson ide:
Időbélyegzés szolgáltatás - elfelejtett felhasználónév vagy jelszó
2: Miután behelyezte a kártyát az olvasóba, kattintson a "Bejelentkezés autentikációs tanúsítvánnyal' gombra.
3: Válassza ki a hitelesítő tanúsítványát a listából majd kattintson az OK-ra és adja meg PIN kódját:

4: Kattintson a 'A fentieket megértettem és elfogadom >>' gombra.
5: Itt a weboldal kiírja az Ön időbélyegzéshez szükséges felhasználónevét és egy generált jelszót. Ezt a jelszót a ’Tovább a jelszóváltoztatáshoz >>’ gombra kattintva meg is tudja változtatni.

Amennyiben Önnek nincs hitelesítő tanúsítványa, akkor ezen a felületen nem tudja megváltoztatni az időbélyegzéshez használt jelszavát. Ez esetben, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a 06(1)505-4444 központi telefonszámunkon.

További információk:
Az e-Szignó programban lehetőség van a jelszó beállítására, ekkor a program nem jeleníti meg a jelszóbekérő ablakot. Ehhez kattintson az "Eszközök", majd a "Beállítások" menüpontra, a megjelenő ablakban pedig válassza az "Alapértelmezett hitelesítési adatok" pontot. Az ablak alsó részén lévő "Alapértelmezett felhasználónév és jelszó az e-szigno.hu domainhez" mezőkben adja meg a nevet és a jelszót, majd az OK-val zárja be az ablakot. Ezt a beállítást akkor érdemes alkalmazni, amikor csak egy személy használja aláírásra a programot.

További információk az időbélyegzésről:

Időbélyegzés szolgáltatás

Időbélyegzéshez kapcsolódó szabályzatok

Kulcsszavak: időbélyeg,  időbélyegzés

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 11
Kategória Elektronikus aláírás és időbélyegzés
Hozzáadás dátuma 2015-05-08 00:51:48
Megtekintések száma 10890