Távoli Kulcsmenedzment Szolgáltatás (TKSZ) aktiválása

Tanúsítvány aktiválása

 

Lépjen be ügyféltér-fiókjába a https://portal.e-szigno.hu/ oldalon, keresse fel a Dokumentumok menüt és töltse le, majd nyissa meg a TKSZ aktiváló adatlap nevű dokumentumot.

Letöltés előtt az ügyféltér még egyszer elkéri ügyfélfiókjának a jelszavát.

 

 

Telefonja alkalmazásboltjából keresse ki, töltse le, majd indítsa el a PassByME alkalmazást, és a feltételek elfogadása után a Tovább gombra kattintva olvassa be az aktiváló adatlapon található QR kódot. Kövesse a telefon utasításait, az aktiválás pár másodpercen belül végbemegy. Az aktiváláshoz a telefonnak internetkapcsolatra, valamint a telefon tárhelyének írására, és a kamerához való hozzáférésre van szüksége. Amennyiben kéri a telefon, adja meg a szükséges jogosultságokat.

 

 

Töltse le és telepítse a Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelő programot (MeT) számítógépére. A program legfrissebb verziója mindig elérhető a https://download.e-szigno.hu/met/MeTSetup.exe hivatkozáson.

Telepítés után nyissa meg a program kezelőfelületét, válassza a Tárolt kulcsok lehetőséget, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

 

Adja meg az aktiváló adatlap első oldalán található felhasználónevét valamint jelszavát, és kattintson az OK gombra.

 

 

 

A tanúsítvány regisztrálása

 

A MeT-ben, a tárolt kulcsok lapfülön jelölje ki a felső ablaktáblában a korábban hozzáadott szolgáltatást, majd az alsó táblán a tanúsítványt, végül alul kattintson a Regisztrálás gombra, így a tanúsítvány bekerül a Windows tanúsítványtárába, ezáltal képes lesz vele aláírni az ezen tárat használó programokban.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 110
Kategória Tárolt kulcsú szolgáltatás (TKSZ)
Hozzáadás dátuma 2020-04-30 17:28:47
Megtekintések száma 145