Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás aktiválása (MTKSZ)

Előkészületek

Regisztráljon egy ügyfélfiókot a portal.e-szigno.hu oldalon.

Telepítse mobiltelefonjára a PassByME Mobile alkalmazást a telefon alkalmazásboltjából.

Lépjen be a portal.e-szigno.hu oldalon személyes ügyfélterébe és a Dokumentumok közül töltse le és nyissa meg MTKSZ aktiváló adatlapját.

Töltse le, majd telepítse Windows rendszerű számítógépre a Microsec Tanúsítványkezelő programot („MeT”)

A PassByME szolgálatás aktiválása

Nyissa meg a korábban letöltött MTKSZ aktiváló adatlapját és indítsa el telefonján a PassByME applikációt. Az applikáció QR kód olvasóját irányítsa az adatlap első QR kódjára, majd kövesse a telefon utasításait.

A PassByME sikeres aktiválása után indítsa el megint az applikáció QR kód olvasóját, olvassa be a második QR kódot az aktiváló adatlapról és ismételten kövesse a telefon utasításait.

A szolgáltatás aktiválása

A Minősített Távoli Kulcsmendzsment Szolgáltatás aláírásának aktiválásához keresse fel az aktiváló adatlap végén is megtalálható https://mtksz.e-szigno.hu/ hivatkozást, a megjelenő oldalon válassza a Szolgáltatás aktiválása lehetőséget, majd adja meg időbélyeg szolgáltatáshoz mellékelt felhasználónevét és jelszavát és jelentkezzen be.

 

A megfelelő mezőbe írja be aktiváló kódját, kattintson a tovább gombra, válasszon egy kulcsjelszót, mely védeni fogja tanúsítványát és továbbítsa az oldalt.

A kulcsjelszót jegyezze fel és őrizze meg egy biztonságos helyen, ugyanis amennyiben azt elfelejtené annak pótlására sajnos nincs lehetőség.

A rendszer ezután egy értesítést küld mobiltelefonjára. Nyissa meg az értesítést, majd hagyja jóvá a kérést az aktiválás befejezéséhez. A sikeres aktiválásról üzenetet küld az oldal.

Amennyiben a telefonos jóváhagyás után hibát jelezne az aktiválási folyamat, indítsa újra mobilkészülékét és próbálja meg ismételten.

 

A Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás beállítása számítógépen

Nyissa meg a MeT programot számítógépén, válassza a Tárolt kulcsok lehetőséget a bal oldalon, kattintson a Hozzáadás gombra, a legördülő menüből válassza a Minősített opciót, adja meg az időbélyeg szolgáltatáshoz kapott felhasználónevét és jelszavát, végül kattintson az OK gombra.

Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás tanúsítványok regisztrálása

Ahhoz, hogy a tárolt kulcsú tanúsítványt használni tudják az alkalmazások aláírásra, a tanúsítványt regisztrálni kell a Windows tanúsítványtárába. Ehhez nyissa meg a MeT alkalmazást, kattintson bal oldalon a Tárolt kulcsok lehetőségre és nyomja meg a Regisztrálás gombot.

 

Aláírás Minősített Távoli kulcsmenedzsment Szolgáltatás tanúsítvánnyal e-Szignó programban

Nyisson meg, vagy állítson össze egy aláírandó fájlt, majd kattintson az Aláírás gombra. Válassza ki tanúsítványát, majd adja meg az aktiválás során beállított kulcsjelszavát.

Itt lehetősége van megjegyeztetni kulcsjelszavát a Kulcsjelszó megjegyzése lehetőség bejelölésével, így a következő aláírás alkalmával már nem kell ismételten megadnia. Amennyiben a későbbiekben mégis szeretné, hogy kulcsjelszót kérjen a rendszer aláíráskor, úgy a Met alkalmazás Tárolt kulcsok fülén nyomja meg a Kulcsjelszó elfelejtése gombot.

Ezután a rendszer értesítést küld mobilkészülékére. Nyissa meg az értesítést, és hagyja jóvá az aláírás befejezéséhez.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 121
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2020-08-31 17:05:18
Megtekintések száma 54