A Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás (MTKSZ) beállítása Windows rendszerű számítógépen

A Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás beállítása és aktiválása számítógépen

Az alábbi útmutató az aktiválási folyamatot mutatja be a Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelő segítségével Windows rendszerű számítógépen. MacOS használata esetén javasoljuk, hogy kövesse a webes aktiválást bemutató útmutatónkat.

Nyissa meg a Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelőt számítógépén (letölthető ide kattintva) az asztalon lévő ikonjára kattintva, vagy keressen rá a Start menüben.

 

Miután megjelent a program, válassza a Tárolt kulcsok lehetőséget a bal oldalon és kattintson a Hozzáadás gombra.

A legördülő menüből válassza a Minősített opciót, adja meg a szolgáltatáshoz kapott felhasználónevét és jelszavát, végül kattintson az OK gombra.

Amennyiben első alkalommal állítja be a szolgáltatást, az alkalmazás egyből egy új jelszó beállítását is megköveteli. Végezze el a jelszóváltoztatást a program utasításai szerint és mobileszközén hagyja jóvá a mobil e-Szignó vagy PassByME alkalmazásban megjelenő kérést.

 

Sikeres jelszóváltoztatás után kattintson a Kulcs aktiválása gombra, adja meg az aktiváló adatlapon található aktiváló kódot, állítson be egy kulcsjelszót és hagyja jóvá a mobileszközén a mobil e-Szignó vagy PassByME alkalmazásban megjelenő értesítést.

Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás tanúsítványok regisztrálása

Ahhoz, hogy a tárolt kulcsú tanúsítványt használni tudják az alkalmazások aláírásra, a tanúsítványt regisztrálni kell a Windows tanúsítványtárába. Ehhez a MeT alkalmazásban a Tárolt kulcsok lapfülön jelölje ki az előbbiekben hozzáadott szolgáltatást és nyomja meg a Regisztrálás gombot.

Ez után a tanúsítvány készen áll a használatra, aláírást kezdeményezhet bármely alkalmazásban (web-szigno, e-szigno, Acrobat Reader DC) 

 

 

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 127
Kategória Tárolt kulcsú szolgáltatás (TKSZ)
Hozzáadás dátuma 2020-11-13 11:05:45
Megtekintések száma 559