Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás aktiválása MacOS rendszeren (MTKSZ)

Előkészületek

Ha még nem tette, regisztráljon a Microsec Ügyfélterébe a portal.e-szigno.hu oldalon, majd lépjen be személyes ügyfélterébe és a Dokumentumok közül töltse le és nyissa meg MTKSZ aktiváló adatlapját.

Figyelem! az aktiváló adatlap a kiküldéstől számított 7 napig érvényes, ezt követően biztonsági okokból eltávolítjuk az Ügyféltér fiókjából. Kövesse az aktiváló adatlap iránymutatását!

Mobileszköz aktiválása

Aktiválja mobileszközét az alábbi útmutatók alapján;

Mobil aláírótanúsítvány aktiválása (iOS)

Mobil aláírótanúsítvány aktiválása (Android)

Aláíró szolgáltatás aktiválása

A Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás aktiválásához keresse fel a https://mtksz.e-szigno.hu/ oldalt, és kövesse az oldal utasításait.

Az oldalon válassza a Szolgáltatás aktiválása lehetőséget, majd adja meg aktiváló adatlap felső blokkjában megtalálható felhasználónevét (Ügyfélazonosító) és jelszavát, majd  jelentkezzen be.

 

  

A megfelelő mezőbe írja be aktiváló kódját, kattintson a tovább gombra, válasszon egy kulcsjelszót, mely védeni fogja tanúsítványát, majd ismét kattintson a tovább gombra.

Figyelem! A kulcsjelszót jegyezze fel (akár az aktiváló adatlap erre a célra létrehozott mezőjébe) és őrizze meg egy biztonságos helyen. Amennyiben a számítógép/böngésző az ön kizárólagos használatában áll, úgy a böngésző általi megjegyeztetés kifejezetten ajánlott. A kulcsjelszó elfelejtése esetén az aktiváló adatlapon található aktiváló kóddal új kulcsjelszót lehet beállítani a következő oldalon.