Szoftveres tanúsítvány kulcsgenerálás Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelő (MET) alkalmazással

Szoftveres tanúsítvány kulcsgenerálás Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelő (MET) alkalmazással 

 

Telepítse számítógépére a Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelőt (MET), melyet itt érhet el: https://download.e-szigno.hu/met/MeTSetup.exe 

Fiókjából töltse le az aktiváláshoz szükséges adatlapot. Fiókját itt érheti el: https://portal.e-szigno.hu/

Kattintson adatlapján "A kulcsgenerálás indítása" gombra, mely elindítja az alkalmazást. 

Amennyiben mégsem indulna el az alkalmazás, kérjük, másolja ki a hivatkozást és nyissa meg böngészője egy

új ablakában, és amennyiben a böngésző jóváhagyást kér, engedélyezze: 

 

A Tanúsítványkezelő ekkor elindul és megjelenik a "Tanúsítvány letöltése" ablak. Amennyiben pfx fájlba kívánja exportálni tanúsítványát (Erősen javasolt!), létre jön egy biztonsági mentés a kulcspárról, mely segítségével több számítógépre is telepíteni tudja a tanúsítványt.  A pfx  fájlba exportáláshoz adjon meg egy tetszőleges jelszót, majd alatta adja meg még egyszer megerősítésként. Ez a jelszó fogja védeni illetéktelenektől a kulcspárt, illetve másik gépre telepítéskor is erre a jelszóra lesz szüksége. Kérjük jól jegyezze meg a jelszót, mert nélküle az Ön számára is használhatatlan lesz a biztonsági mentés. Ezt követően megadhatja a pfx fájl útvonala részen a Tallózás gomb megnyomásával hogy hová kerüljön elmentésre a biztonsági mentés. A biztonsági mentést tárolja úgy, hogy az később hozzáférhető legyen, ha a tanúsítványt újra kell telepíteni. 

Az "Importálás Windows tanúsítványtárba" opció kiválasztásával a tanúsítvány bekerül az aktuális felhasználó tanúsítványtárába. 

 

Várja meg a folyamat befejezését: 

Majd kattintson az OK gombra. 

A művelet végére ért, hamarosan értesítjük a tanúsítványa kibocsátásáról. Ezt követően megtalálhatja azt a Windows tanúsítványtárban, és/vagy a pfx mentési útvonalán a korábban választott beállításoktól függően.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 140
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2021-11-26 11:02:33
Megtekintések száma 2351