Kártyán vagy tokenen lévő tanúsítványok megújítása

Ezen útmutató segítséget nyújt e-Szignó kártyán (eSB, eSG eSG-e), valamint e-Szignó tokenen lévő tanúsítványainak megújításában.

 1. Előkészületek

  A megújításhoz szükséges az e-Szignó kártyakezelő program 1.5.3.0-s vagy későbbi verziója, illetve aktív internetkapcsolat. A telepített verzió ellenőrzéséhez keresse meg a program ikonját a tálca értesítési területén, majd kattintson rá jobb egérgombbal és válassza a névjegy lehetőséget.
  Amennyiben a „Telepített verzió” felirat mellett az 1.5.3.0, vagy annál újabb verziószám szerepel, megkezdheti a megújítást a 3. pont szerint.

 2. A kártyakezelő program letöltése/frissítése

  Amennyiben nincs telepítve, vagy az e-Szignó kártyakezelő program egy korábbi verziója van az Ön számítógépén, úgy az alábbi linket megnyitva letöltheti a szükséges frissítést.

 3. A kártyán található tanúsítványok megújítása

  Nyissa meg az e-Szignó kártyakezelőt az asztalon, vagy a tálca értesítési területén található ikonjára kétszer kattintva. A megnyíló programablakban kattintson a „Bejelentkezés” gombra, majd adja meg globál PIN kódját (eSG kártya, vagy token esetén PIN kódját).

  A Bit4ID (eSB) kártyák esetében megkülönböztetünk globál, illetve aláírói PIN kódot. Ezen kódokat a kártya tulajdonosa adja meg a kártya aktiválása során, így papíron, nyomtatva nem szerepelhetnek, kollégáink nem ismerhetik azokat. Amennyiben Ön nem emlékszik a globál PIN kódjára, javasoljuk, hogy próbálkozzon az aláíráskor használt kódjával!  Amennyiben nem aktív a „Bejelentkezés” gomb, győződjön meg róla, hogy a megfelelő kártyaolvasó van-e kiválasztva az „Olvasó” sorban, illetve ellenőrizze a kártyaolvasó készülék csatlakozását, valamint, hogy a kártya helyesen került-e behelyezésre az olvasóba. Ha a gomb továbbra is inaktív marad, keresse kollégáinkat ügyfélszolgálati telefonszámunkon!

  Sikeres bejelentkezés után kattintson a „Tartalom” fülre, hogy megjelenítse a kártyáján található tanúsítványait. Kattintson jobb egérgombbal a „Kártya - Sorozatszám:...” kezdetű sorra, majd válassza a "Tanúsítványok megújítása" lehetőséget.  A felugró ablakban bal oldalon láthatja a régi tanúsítványait, jobb oldalon pedig a telepítésre kerülő újakat. Az OK gombra kattintva a program megkezdi a tanúsítványok letöltését és kártyára történő telepítését. A folyamat végén, amikor mindegyik listaelem mellett egy zöld pipa jel szerepel, kattintson az OK gombra. Ezzel a megújítás sikeresen megtörtént, bezárhatja az e-Szignó kártyakezelő alkalmazás felhasználói felületét.

  Bezáráskor a program megnyit egy párbeszédablakot. Itt válassza az „Elrejtés” gombot, ugyanis a kártya használatának feltétele, hogy a háttérben fusson az alkalmazás.

  Amennyiben a tanúsítványok megújítása során segítségre van szüksége, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 505 4444-es telefonszámon, munkanapokon  9 óra és 16 óra 30 perc között!
Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 46
Kategória Tanúsítványokkal kapcsolatos műveletek
Hozzáadás dátuma 2015-08-17 11:25:51
Megtekintések száma 9520