Új aláíró kártya vagy token aktiválása, tanúsítványok telepítése

 

Az új e-Szignó kártyák, illetve tokenek az átvétel pillanatában biztonsági okokból nem tartalmaznak tanúsítványokat. Az aláíró eszköz használatba vételének első lépéseként az eszközt aktiválni kell, majd telepíteni rá a tanúsítványokat. 

Az aláíró eszköz aktiválása kizárólag Windows operációs rendszer alatt lehetséges!

Előkészületek

Az aktiválás előfeltétele, hogy az eszköz működéséhez szükséges szoftverek telepítve legyenek. Ezeket a programokat az e-szigno.hu weboldalon, a Letöltések menüben, a Telepítő varázsló szolgáltatás alatt érheti el.

A folyamatot az alábbi videós bemutatóban is megtekintheti:

PUK levél letöltése

Regisztráljon az e-Szignó ügyféltérbe a https://portal.e-szigno.hu/ oldalon azzal az e-mail-címével, melyet szerződéskötéskor megadott, lépjen be, majd a Dokumentumok menüpontból töltse le a PUK levél nevű dokumentumot. Letöltés előtt még egyszer elkéri jelszavát a rendszer. A letöltődött PDF dokumentumot nyissa meg, és olvassa le a végén található PUK kódot.

FONTOS: A PUK kódot őrizze meg egy biztonságos helyen, mert amennyiben letiltaná vagy elfelejtené PIN kódját, csak ennek segítségével tudja azt helyreállítani.

Amennyiben még nyomtatott PUK levelet kapott (korábbi ügyfeleink esetében)

Az eszközhöz mellékelten kap egy PUK levelet, melyen egy sötétebb felületen, egy biztonsági fólián található a nyolc számjegyű PUK kód. Ellenőrizze, hogy a fólia sértetlen, majd a sárga nyitófülnél megragadva válassza le a levélről és tegye egy jól megvilágított, fehér felületre, hogy olvashatóvá váljanak rajta a számok.

 

Amennyiben sérülten érkezett a PUK fólia Önhöz, értesítse ügyfélszolgálatunkat! 

Helyezze egy fehér felületre a fóliát, hogy látható legyen rajta a PUK kód.

Csatlakoztassa az aláíró eszközt a számítógépéhez, majd a felugró „A kártya transzport állapotban van...” Üzenetet OK-gombbal fogadja el és a következő ablakban adja meg a PUK kódot, valamint állítsa be PIN kódját.

A kártya transzport állapotban van, kérem aktiválja a PIN-t!

Lépjen tovább az OK gombra kattintva.

Adja meg a PUK, majd kétszer az ön által választott PIN kódot.

A PIN kód 6, 7, vagy 8 számjegyű lehet.

Tanúsítványok telepítése

A tanúsítványok a PIN kódok aktiválása után automatikusan telepítésre kerülnek, a következő ablakot OK-val jóváhagyva.

Amennyiben a telepítés nem történne meg automatikusan, úgy nyissa meg az e-Szignó Tanúsítványkezelő programot, és válassza a Kártyás fület a bal oldali listában. 

Kattintson jobb egérgombbal a „Kártya – Sorozatszám:…” feliratra, majd válassza a Tanúsítványok megújítása lehetőséget. 

A felugró ablakban adja meg PIN kódját. 

OK gombra kattintva megjelennek a telepítendő tanúsítványok. Indítsa el a telepítést szintén az OK-ra kattintva, majd a telepítés befejeztével még egyszer kattintson az OK-ra.

Zárja be az e-Szignó Tanúsítványkezelőt, ezzel a program nem áll le, csak fut a háttérben, hogy a továbbiakban is használni tudja aláíró eszközét.

Végezetül írja alá, és küldje vissza postai úton a Kártyaátvételi nyilatkozat egyik példányát.

Fontos; Az eszközön lévő tanúsítvány csak akkor lesz használható, ha ügyfélszolgálatunk megkapta és feldolgozta a beérkezett nyilatkozatot és ennek tényéről e-mailben tájékoztatást küldött Önnek.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 51
Kategória Kártyaolvasók, kártyák, tokenek
Hozzáadás dátuma 2018-02-23 15:48:14
Megtekintések száma 10862