Új aláíró kártya vagy token aktiválása, tanúsítványok telepítése

 

Az új e-Szignó kártyák, illetve tokenek az átvétel pillanatában biztonsági okokból nem tartalmaznak tanúsítványokat. Az aláíró eszköz használatba vételének első lépéseként az eszközt aktiválni kell, majd telepíteni rá a tanúsítványokat.

Előkészületek

Az aktiválás előfeltétele, hogy az eszköz működéséhez szükséges szoftverek telepítve legyenek. Ezeket a programokat az e-szigno.hu weboldalon, a Letöltések menüben, a Telepítő varázsló szolgáltatás alatt érheti el.

A folyamatot az alábbi videós bemutatóban is megtekintheti:

Személyes átvétel esetén (amennyiben eszközét futár által kapta készhez, úgy ugorjon a következő pontra)

Az eszközhöz mellékelten kap egy PUK levelet, melyen egy sötétebb felületen, egy biztonsági fólián található a nyolc számjegyű PUK kód. Ellenőrizze, hogy a fólia sértetlen, majd a sárga nyitófülnél megragadva válassza le a levélről és tegye egy jól megvilágított, fehér felületre, hogy olvashatóvá váljanak rajta a számok.

 

Amennyiben sérülten érkezett a PUK fólia Önhöz, értesítse ügyfélszolgálatunkat! 

Helyezze egy fehér felületre a fóliát, hogy látható legyen rajta a PUK kód.

Futár által kézbesített eszköz esetén

Regisztráljon az e-Szignó ügyféltérbe a https://portal.e-szigno.hu/ oldalon azzal az e-mail-címével, melyet szerződéskötéskor megadott, lépjen be, majd a Dokumentumok menüpontból töltse le a PUK levél nevű dokumentumot. Letöltés előtt még egyszer elkéri jelszavát a rendszer. A letöltődött PDF dokumentumot nyissa meg, és olvassa le a végén található PUK kódot.

FONTOS: A PUK kódot őrizze meg egy biztonságos helyen, mert amennyiben letiltaná vagy elfelejtené PIN kódját, csak ennek segítségével tudja azt helyreállítani.

Csatlakoztassa az aláíró eszközt a számítógépéhez, majd a felugró „A kártya transzport állapotban van...” Üzenetet OK-gombbal fogadja el és a következő ablakban adja meg a PUK kódot, valamint állítsa be PIN kódját.

A kártya transzport állapotban van, kérem aktiválja a PIN-t!

Lépjen tovább az OK gombra kattintva.

Adja meg a PUK, majd kétszer az ön által választott PIN kódot.

A PIN kód 6, 7, vagy 8 számjegyű lehet.

Tanúsítványok telepítése

A tanúsítványok a PIN kódok aktiválása után automatikusan telepítésre kerülnek, a következő ablakot OK-val jóváhagyva.

Amennyiben a telepítés nem történne meg automatikusan, úgy nyissa meg az e-Szignó Tanúsítványkezelő programot, és válassza a Kártyás fület a bal oldali listában. 

Kattintson jobb egérgombbal a „Kártya – Sorozatszám:…” feliratra, majd válassza a Tanúsítványok megújítása lehetőséget. 

A felugró ablakban adja meg PIN kódját. 

OK gombra kattintva megjelennek a telepítendő tanúsítványok. Indítsa el a telepítést szintén az OK-ra kattintva, majd a telepítés befejeztével még egyszer kattintson az OK-ra.

Zárja be az e-Szignó Tanúsítványkezelőt, ezzel a program nem áll le, csak fut a háttérben, hogy a továbbiakban is használni tudja aláíró eszközét.

Végezetül írja alá, és küldje vissza postai úton a Kártyaátvételi nyilatkozat egyik példányát.

Fontos; Az eszközön lévő tanúsítvány csak akkor lesz használható, ha ügyfélszolgálatunk megkapta és feldolgozta a beérkezett nyilatkozatot és ennek tényéről e-mailben tájékoztatást küldött Önnek.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 51
Kategória Kártyaolvasók, kártyák, tokenek
Hozzáadás dátuma 2018-02-23 15:48:14
Megtekintések száma 7306