Távoli Kulcsmenedzsment szolgáltatás (TKSZ) telepítése Android rendszerű mobilkészülékre

Tárolt kulcsú szolgáltatás mobiltelefonra való telepítéséhez szüksége lesz a Mobileszköz aktiváló adatlapra, melyet az Ügyfélportálon találhat meg: www.portal.e-szigno.hu 

Bejelentkezést követően a dokumentumok közül töltheti le az aktiváló adatlapot, mely letöltéséhez újra meg kell adnia az Ügyfélportálja bejelentkezési jelszavát. 

 

 

A letöltött PDF dokumentumot megnyitva láthatja az aktiválás részleteit.

 

Mobileszköz aktiválása Android rendszer esetén

Az Android rendszerű telefonok kezelőfelülete gyártónként eltérő lehet, ám használatuk a legtöbb esetben közel azonos. 

Az aktiváláshoz, valamint a későbbi aláíráshoz szüksége lesz a mobil e-Szignó alkalmazásra, melyet a Google Play Áruházon keresztül tud letölteni. Ehhez nyissa meg a Play Áruház nevű alkalmazást a telefon főképernyőjéről, vagy alkalmazásválasztójából, majd a keresőbe írja be az e-Szignó szót, a találatok közül válassza a „Microsec Ltd.” által kiadott e-Szignó alkalmazást, és indítsa el a telepítést.

 

Google Play áruház - keressen az eszigno kifejezésre

 

Nyissa meg a letöltött aktiváló adatlapot. 

Indítsa el az e-Szignó alkalmazást, jelentkezzen be, vagy amennyiben még nem rendelkezik web-Szignó fiókkal regisztráljon egyet. Bejelentkezés után az applikáció utasításainak megfelelően állítson be egy PIN kódot az app védelmére, majd az alkalmazás főképernyőjén a (+) menüre nyomva válassza a QR kód olvasó lehetőséget.

Ügyeljen rá, hogy egyszerre csak egy QR-kód látszódjon a képernyőn, ugyanis az alkalmazás olvasója nagyon érzékeny, és egy QR-kód csak egyszer használható, valamint számít a felhasználás sorrendje is.

 

 

Az alkalmazás kezdőképernyőjén a jobb alsó sarokban található (+) menüt megérintve válassza a QR kód olvasó lehetőséget.

Engedélyezze az alkalmazásnak a kamerához, illetve a tárhelyhez, való hozzáférést, amennyiben az erre kéri.

 

Engedélyezze az e-Szignó programnak a hozzáférést

 

Irányítsa a telefon kameráját a dokumentumban található első QR-kódra

 

 

Sikeres beolvasás után az alkalmazás megkezdi az aláírószolgáltatás aktiválását. A művelethez stabil, folyamatos internetkapcsolatra van szükség. Várja meg, míg a folyamat sikeresen lezajlik.

 

Sikeres aktiválás!

 

A következő lépés csak Minősített Távoli Kulcsmenedzsment Szolgáltatás esetén szükséges:

Az alkalmazás aktiválása után megkezdheti Minősített Távoli Kulcsú Szolgáltatás aktiválását. Ehhez készítse elő a Mobileszköz aktiváló adatlap második oldalán található QR-kódot.

 

Válassza ismételten a QR kód olvasó lehetőséget a (+) menüből, majd irányítsa a telefon kameráját a második oldalon található kódra.

 


 

Sikeres beolvasás után az "OTP token elmentve" szöveg jelenik meg a képernyő alján.

 


 

A készülék ezután készen áll az elektronikus aláírások jóváhagyására.

 

 

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 60
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2018-07-04 10:21:04
Megtekintések száma 1079