Tanúsítvány telepítése Android rendszerű mobilkészülékre

 

Mobil aláírótanúsítvány aktiválása (Android)

 Aláírótanúsítványának mobiltelefonra való telepítéséhez szüksége lesz a Mobileszköz aktiváló adatlapra, melyet az Ügyfélportálon találhat meg: www.portal.e-szigno.hu 

Bejelentkezést követően a letölthető dokumentumok közül töltheti le az aktiváló adatlapot, mely letöltéséhez újra meg kell adnia az Ügyfélportálja bejelentkezési jelszavát. 

 

 

A letöltött PDF dokumentumot megnyitva láthatja az aktiválás részleteit.

 

Mobileszköz aktiválása Android rendszer esetén

Az Android rendszerű telefonok kezelőfelülete gyártónként eltérő lehet, ám használatuk a legtöbb esetben közel azonos. 

Az aktiváláshoz, valamint a későbbi aláíráshoz szüksége lesz a PassBy[ME] alkalmazásra, melyet a Google Play Áruházon keresztül tud letölteni. Ehhez nyissa meg a Play Áruház nevű alkalmazást a telefon főképernyőjéről, vagy alkalmazásválasztójából, majd a keresőbe írja be a passbyme szót, a találatok közül válassza a „Microsec Ltd.” által kiadott PassBy[ME] alkalmazást, és indítsa el a telepítést.

 

 

A feltelepült alkalmazást indítsa el, majd nyissa meg számítógépén a Mobileszköz aktiváló adatlap első oldalát.

 

Ügyeljen rá, hogy egyszerre csak egy QR-kód látszódjon a képernyőn, ugyanis az alkalmazás olvasója nagyon érzékeny, és egy QR-kód csak egyszer használható, valamint számít a felhasználás sorrendje is.

 

 

A megnyíló alkalmazásban nyomja meg középen a QR-kód szimbólumot, hogy elinduljon az olvasó.

 

Engedélyezze az alkalmazásnak a kamerához, illetve a tárhelyhez, való hozzáférést, amennyiben az erre kéri.

 

 

Irányítsa a telefon kameráját a dokumentumban található első QR-kódra

 

 

Sikeres beolvasás után az alkalmazás egy 6 számjegyű PIN beállítására, majd annak megerősítésére kéri, ez fogja védeni tanúsítványát. Amennyiben telefonja rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, a következő képernyőn azt is engedélyezheti, így gyorsabban és kényelmesebben, PIN megadása nélkül használhatja a továbbiakban mobilaláírását.

 

 

Az alkalmazás aktiválása után megkezdheti a mobil aláírótanúsítvány telepítést. Ehhez készítse elő a Mobileszköz aktiváló adatlap második oldalán található QR-kódot.

 

Az alkalmazás főképernyőjén nyomja meg a jobb alsó sarokban található QR-kód olvasás gombot, majd irányítsa a telefon kameráját a második oldalon található kódra.

 


 

Sikeres beolvasás után adja meg a korábban beállított PIN kódját, vagy érintse meg a készülék ujjlenyomat-olvasóját, majd várja meg, míg a kérést feldolgozza a telefon. A folyamat közben ne lépjen ki a programból, és ne zárja le a képernyőt.

 


 

A zöld hátterű pipa jelzi a folyamat sikerességét. A „Done” felirat megnyomása után a készülék készen áll az aláírásra.

 

 

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 60
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2018-07-04 10:21:04
Megtekintések száma 732