Tanúsítvány telepítése iOS rendszerű (iPhone, iPad) mobilkészülékre

Mobil aláírótanúsítvány aktiválása (iOS)

 

Aláírótanúsítványának mobiltelefonra való telepítéséhez szüksége lesz a Mobileszköz aktiváló adatlapra, melyet az Ügyfélportálon találhat meg: www.portal.e-szigno.hu 

Bejelentkezést követően a letölthető dokumentumok közül töltheti le az aktiváló adatlapot, mely letöltéséhez újra meg kell adnia az Ügyfélportálja bejelentkezési jelszavát. 

 

 

A letöltött PDF dokumentumot megnyitva láthatja az aktiválás részleteit.

 

Mobileszköz aktiválása iOS rendszer esetén

 

Az aktiváláshoz, valamint a későbbi aláíráshoz szüksége lesz a PassBy[ME] alkalmazásra, melyet az AppStore alkalmazáson keresztül tud letölteni. Ehhez nyissa meg az AppStore nevű alkalmazást, a keresőbe írja be a passbyme szót, a találatok közül válassza a „Microsec Ltd.” által kiadott PassBy[ME] alkalmazást, és indítsa el a telepítést.

Nyissa meg számítógépén a Mobileszköz aktiváló adatlap első oldalát, majd nyissa meg az imént feltelepült alkalmazást.

 

Ügyeljen rá, hogy egyszerre csak egy QR-kód látszódjon a képernyőn, ugyanis az alkalmazás olvasója nagyon érzékeny, és egy QR-kód csak egyszer használható, valamint számít a felhasználás sorrendje is.

 

A megnyíló alkalmazásban nyomja meg alul a Start Enrollment gombot, hogy elinduljon az olvasó.

 

 

 

Engedélyezze az alkalmazásnak a kamerához való hozzáférést, amennyiben az erre kéri, majd irányítsa a készülék kameráját az első oldalon található QR-kód felé.

 

Sikeres beolvasás után az alkalmazás egy 6 számjegyű PIN beállítására, majd annak megerősítésére kéri, ez fogja védeni tanúsítványát. A PIN megadása után elkezdődik a mobileszköz aktiválása. Kérjük, hogy ez idő alatt ne lépjen ki, és ne zárja le a kijelzőt!

 

A folyamat után az alkalmazás engedélyt kérhet az értesítések megjelenítésére. Ez fontos funkciója az alkalmazásnak, kérjük, hogy engedélyezze.

 

Készítse elő a második oldalon található QR-kódot, majd a program főképernyőjén kattintson a jobb felső sarokban található QR-kód szimbólumra és olvassa be a második kódot is.

 


 

 

A beolvasás után a Continue gombra nyomva hagyja jóvá a tanúsítványok aktiválását.

 

 

A folyamat befejeződése után készüléke készen áll a digitális aláírásra.

 

 

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 61
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2018-07-04 14:12:53
Megtekintések száma 711