Távoli Kulcsmenedzsment szolgáltatás (TKSZ) telepítése iOS rendszerű (iPhone, iPad) mobilkészülékre

Tárolt kulcsú szolgáltatás mobiltelefonra való telepítéséhez szüksége lesz a Mobileszköz aktiváló adatlapra, melyet az Ügyfélportálon találhat meg: www.portal.e-szigno.hu 

Bejelentkezést követően a letölthető dokumentumok közül töltheti le az aktiváló adatlapot, mely letöltéséhez újra meg kell adnia az Ügyfélportálja bejelentkezési jelszavát. 

 

 

A letöltött PDF dokumentumot megnyitva láthatja az aktiválás részleteit.

 

Mobileszköz aktiválása iOS rendszer esetén

 

Az aktiváláshoz, valamint a későbbi aláíráshoz szüksége lesz a mobil e-Szignó alkalmazásra, melyet az AppStore alkalmazáson keresztül tud letölteni. Ehhez nyissa meg az AppStore alkalmazást, a keresőbe írja be az eszigno szót, a találatok közül válassza a „Microsec Ltd.” által kiadott e-Szignó alkalmazást, és indítsa el a telepítést.

Nyissa meg számítógépén a Mobileszköz aktiváló adatlap első oldalát, majd nyissa meg az imént feltelepült alkalmazást.

Ügyeljen rá, hogy egyszerre csak egy QR-kód látszódjon a képernyőn, ugyanis az alkalmazás olvasója nagyon érzékeny, és egy QR-kód csak egyszer használható, valamint számít a felhasználás sorrendje is.

A megnyíló alkalmazásban jelentkezzen be web-Szignó fiókjába, vagy amennyiben nem rendelkezik ilyennel, regisztráljon egyet. Bejelentkezés során az applikáció utasításainak megfelelően állítson be egy PIN kódot, illetve amennyiben kívánja engedélyezze a Face ID/ Touch ID szolgáltatást.

Bejelentkezés után nyomja meg a jobb alsó sarokban található (+) menüt, válassza a QR kód olvasó lehetőséget, engedélyezze az applikációnak a kamerához való hozzáférését, majd irányítsa a kamerát az első QR kódra az aktiválás megkezdéséhez.

Figyelem, az aktiváláshoz stabil, folyamatos internetkapcsolatra van szükség!

 

Az alkalmazás engedélyt kérhet az értesítések megjelenítésére. Ez fontos funkciója az alkalmazásnak, kérjük, hogy engedélyezze.

A következő lépés csak Minősített Távoli Kulcsmenedzsment szolgáltatás esetén szükséges:

Készítse elő a második oldalon található QR-kódot, majd ismét indítsa el az applikáció QR kód olvasóját a (+) menüből és irányítsa a második QR kódra.

Sikeres beolvasás után az alábbi üzenet jelenik meg a képernyőn.

 

 Az eszközt ezzel sikeresen aktiválta aláírások jóváhagyásához.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 61
Kategória Tanúsítványok telepítése
Hozzáadás dátuma 2018-07-04 14:12:53
Megtekintések száma 1010