Hogyan regisztráljuk az e-Szignó Automatát?

Az e-Szignó Automata regisztrációja kétféleképpen lehetséges.

1: parancssoros:
Windows:
registrate.bat <regisztrációs kulcs>

Linux:
(a registrate.sh fájlnak futási jogot kell adni)
./registrate.sh <regisztrációs kulcs>Ennek eredményeképpen kapnak egy server_reg_new.xml fájt, ezt kell átnevezni server_reg.xml-re és elhelyezni az eszigno3 mappában. Ha nem oda helyezik el, akkor a parancsban meg kell adni ennek elérési útját:


-reg_file <elérési út>

2: weboldalon keresztül: https://srv.e-szigno.hu/ugyfelkezelo_registration_eszigno_sdkItt meg kell adni a számítógép MAC címét ahol az Automatát használni szeretnék, illetve a regisztrációs kulcsot. Ezután letölthetik a regisztrációs fájlt. A kapott fájlt szintén át kell nevezni server_reg.xml-re és el kell helyezni az eszigno3 mappában.

PDFAutoSigner regisztrálása
A PDFAutoSigner szoftver felületén a regisztráció gombra kattintva. A megjelenő ablakba kell beírni a regisztrációs kulcsot. Sikeres regisztráció után az alkalmazás újraindul.PDFAutoSigner Service regisztrálása:

A PDFAutoSignerService Manager felületen kell elvégezni ugyanazt, mint a PDFAutoSigner esetében, a felületen a Regisztráció gombra kattintva be kell írni a regisztrációs kulcsot. Sikeres regisztráció után az alkalmazás újraindul.

Lehetséges hibák:

- Nem megfelelő regisztrációs kulcs. A regisztrációs kulcs a regisztrációs licensz lapon van rajta. Ezt a Kereskedelmi osztályunk küldte ki Önöknek e-mailben. Érdemes kétszer is ellenőrizni a kulcsot, mielőtt elindítja a regisztrációt.

- Nincs elérhető regisztrációs lehetőség. Ha már egyszer regisztrált és most újból regisztrálna esetleg egy másik számítógépen, akkor hibát kap. Ez esetben fel kell venni a kapcsolatot a kereskedelmi osztályunkkal (sales@microsec.hu) és ők tudják emelni a lehetőségek számát.

- Nincs internetkapcsolat. A regisztráció során az Automata kapcsolódik a következő webhelyhez a 443-as porton: https://srv.e-szigno.hu/cgi-bin/registration.cgi Érdemes ilyenkor ellenőrizni, hogy proxy vagy tűzfalon keresztül elérik-e a weboldalt. Az éles szolgáltatásaink IP címeiről és portjairól bővebb leírást talál a doc\eszigno3_operating_manual.pdf leírásban.

- Nincs az Automatának joga a server_reg_new.xml fájl létrehozásához. Ez esetben érdemes a webes megoldást használni.

- Sikeres volt a regisztráció, de az xml fájlban nem a megfelelő MAC cím szerepel, ezáltal nem működik az Automata. Amennyiben távoli asztal kapcsolatban végzik el a regisztrációt, az Automata a helyi gép MAC címét nézi, ezért előfordulhat ilyen hiba. Emiatt nem javasoljuk ezt a megoldást. Ez a probléma előfordulhat abban az esetben is, ha olyan laptop dokkolót használnak, aminek van hálózati kártyája. 

Amennyiben a fenti hibák egyike sem illik arra, amit Ön tapasztal, kérjük, az out\log.txt fájlt küldje el nekünk részletes leírással, hogy mivel próbálkozott. Az e-mail címünk: mscservice@microsec.hu

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 74
Kategória e-Szignó automata
Hozzáadás dátuma 2019-07-25 15:57:36
Megtekintések száma 1462