Aláírás Minősített Távoli Kulcsmenedzsment szolgáltatással (MTKSZ) e-Szignóban

A tanúsítvány regisztrálása

Az aláírás előfeltétele, hogy a tárolt kulcsú tanúsítvány regisztrálva legyen a gépen. A tanúsítványt elég egyszer beregisztrálni, a beállítást újraindítás után is megjegyzi a program.

Ehhez töltse le és telepítse a Microsec e-Szignó Tanúsítványkezelő programot (MeT) számítógépére. A program legfrissebb verziója mindig elérhető a https://download.e-szigno.hu/met/MeTSetup.exe hivatkozáson.

Telepítés után nyissa meg a program kezelőfelületét, válassza a Tárolt kulcsok lehetőséget, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

 

Adja meg az aktiváló adatlap első oldalán található felhasználónév (OID) mező tartalmát, valamint jelszavát (Minősített szolgáltatás esetén az ön által megváltoztatott jelszavát), megrendelt szolgáltatásának megfelelően válassza ki a Minősített, vagy Fokozott lehetőséget a legördülő menüből és kattintson az OK gombra.

 

 

A MeT-ben a tárolt kulcsok lapfülön jelölje ki a felső ablaktáblában a korábban hozzáadott szolgáltatást, majd az alsó táblán a tanúsítványt, végül alul kattintson a Regisztrálás gombra, így a tanúsítvány bekerül a Windows tanúsítványtárába, ezáltal képes lesz vele aláírni az ezen tárat használó programokban.

Nyisson meg, vagy állítson össze egy aláírandó e-aktát vagy pdf fájlt az e-Szignó programban, majd kattintson az Aláírás gombra.

Válassza ki tanúsítványát, majd adja meg az aktiválás során beállított kulcsjelszavát.

Itt lehetősége van megjegyeztetni kulcsjelszavát a Kulcsjelszó megjegyzése lehetőség bejelölésével, így a következő aláírás alkalmával már nem kell ismételten megadnia. Amennyiben a későbbiekben mégis szeretné, hogy kulcsjelszót kérjen a rendszer aláíráskor, úgy a MeT alkalmazás Tárolt kulcsok fülén nyomja meg a Kulcsjelszó elfelejtése gombot.

Ezután a rendszer értesítést küld mobilkészülékére. Nyissa meg az értesítést, ujjlenyomatával vagy PIN kódjával oldja fel az e-Szignó, vagy PassByME alkalmazást, nyissa meg a kérést az alkalmazáson belül és hagyja jóvá az aláírás befejezéséhez.

Jóváhagyás előtt ellenőrizze, hogy a számítógép és a mobileszköz által megjelenített Azonosító megegyeznek-e.

Bejegyzés részletei
Bejegyzés azonosító 124
Kategória e-akta létrehozása, kezelése, dokumentumok beillesztése
Hozzáadás dátuma 2020-09-25 10:10:07
Megtekintések száma 623